Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці відбулася IV провінційна капітула сестер СГДММ Чернечої Родини Воплоченого Слова

0 перегляди

3 25 по 28 жовтня у Зарваниці відбулася четверта провінційна капітула сестер Згромадження Служебниць Господа і Діви Марії з Матара Чернечої Родини Воплоченого Слова в Україні.

Згідно власного права ССГДММ, провінційна капітула скликається провінційною настоятелькою. Вона належить до консультативного, інформативного і дорадчого органу управління ССГДММ. Ціль провінційних капітул є надання провінційній настоятельці загального огляду всієї Провінції, викликів, проектів, пропозицій та перевірки дотримання всіх приписів попередньої капітули. Також дана капітула проходила з огляду на підготовку до Генеральної капітули сестер Служебниць ГДММ, яка запланована на літо 2022 року.

У даній провінційній капітулі взяли участь провінційна настоятелька м. Марія Гошівська, її Рада, місцеві настоятельки всіх спільнот та деякі вибрані члени ССГДММ із вічними обітами, які належать до даної провінції. Також у даній капітулі взяв участь провінційний настоятель Згромадження отців Воплоченого Слова ієрм. Антоній Вацеба, ВС, оскільки отці разом із сестрами становлять одну Чернечу Родину Воплоченого Слова, мають спільні конституції та засновника. З окремою доповіддю на капітулу також був запрошений ієрм. Йосафат Бойко, ВС.

Раніше повідомлялося, що Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, привітав Згромадження сестер служебниць Господа і Діви Марії з Матара в Україні з проведенням даної капітули.

«З цієї нагоди [проведення Провінційної капітули – ред.] засилаю вам свої вітання та вимолюю для вас щедрих Божих дарів для здійснення в мирі вашого служіння. Дякую вам словами святого апостола Павла за працю, яку виконуєте для блага нашої  Церкви в різних місцевостях: “Я завжди дякую моєму Богові заради вас за благодать Божу, що була вам дана в Христі-Ісусі”», – мовиться у листі Блаженнішого Святослава.

http://iveukraine.com.ua/

Вам може також сподобатися