Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

ІХ професійна проща працівників соціальної сфери та Пенсійного фонду

0 перегляди

ІX професійне паломництво працівників соціальної сфери та Пенсійного фонду Тернопільської області відбулося в суботу, 30 жовтня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця». За традицією, напередодні свого професійного свята, працівники соціальної сфери, їхніх родини, ветерани цих служб приїжджають до відпустового місця, щоби подякувати Господеві за усі лаки та просити Його заступництва. Через карантинні обмеження участь в прощі взяли невелика кількість учасників, та хто не мав можливості долучитися вживу, єднався духовно у спільній молитві.

Головною подією паломництва стала участь у Архиєрейській Святій Літургії, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) у малій базиліці Зарваницької Богородиці. В часі проповіді до присутніх звернувся сотрудник Марійського духовного центру о. Микола Медюх, наголосивши, що працівники соціальної сфери  у своїй професійній діяльності, допомагаючи потребуючим, обділеним, самотнім, найбільше набувають образу Христа, щоденно наслідують Його.  «Потрібно правдиво любити і служити з любов’ю, не просто виконуючи свій обов’язок працівника соціальної служби, і саме це є найважливішим у Бога» – зазначив о. Микола.

Після богослужіння митрополит Василій теплими словами привітав усіх учасників паломництва та  висловив щиру подяку, за їх щоденну працю. Директору департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА п. Оксані Смолій, голові профспілки працівників соціальної сфери п. Роману Ящищаку архиєрей вручив пам’ятні ікони Зарваницької Богородиці. На завершення відбулося водосвяття, також прочани відвідали святині Марійського духовного центру.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися