Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці митрополит Василій уділив ієрейські та піддияконські свячення

2 перегляди

Особлива й знакова подія для студентів 7 курсу Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого відбулася у середу, 13 жовтня, у переддень великого празника Покрови Пресвятої Богородиці, у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Перед урочистою Архиєрейською Святою Літургією архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівського Василій (Семенюк) уділив семінаристам нижчі свячення, рукоположивши їх на читців, співців, свіченосців, а опісля на піддияконів.

У малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася урочиста Архиєрейська Літургія.  Митрополиту Василію співслужили ректор ТВДС ім. патріарха Й. Сліпого о. Іван Римар, віце-ректор о. д. Володимир Ковалковський, ректор Марійського духовного центру о. м. Володимир Фірман, адміністратор малої базиліки о. м. Дмитро Квич та інші ієреї. Участь в Літургії взяли нововисвячені піддиякони, їх рідні, близькі та друзі.

У цей день духовна родина архиєпархії поповнилася нововисвяченим ієреєм. Під час Літургії архиєпископ рукоположив у пресвітери випускника Тернопільської духовної семінарії диякону Миколі Барні. Після Богослужіння митрополит Василій щиро привітав новопоставленого о. Миколу та братів-випускників, які зробили перший крок на дорозі до священства. Архиєпископ подякував батькам і рідним, які були великою молитовною підтримкою для своїх дітей, подякував ректорату ТВДС, викладачам, духівникам, які супроводжували і збагачували їх духовно.

Після цього нововисвячений о. Микола висловив подяку своєму святителеві митрополиту Василію за духовний супровід у час навчання в семінарії, батьківську мудрість, молитву й науку, подякував ректорату Тернопільської  духовної семінарії, адміністрації Марійського духовного центру, батькам, дружині та друзям, кожному хто супроводжував його на дорозі до Священства.

Вам може також сподобатися