Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Проща працівників енергетичної галузі області та Чернечої Родини Воплоченого Слова

0 перегляди

Два велелюдних паломництва відбулися у суботу, 2 жовтня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця».  На прощу до відпустового місця прибула Чернеча Родина Воплоченого Слова: священнослужителі, монахині, а також чимало паломників із Закарпаття, Івано-Франківська, Вінниці, Скадовська, Бурштина, Стрия, Рогатина, Тернополя, Одеси та інших місць. Очолив духовну подорож  протоігумен згромадження Воплоченого Слова  о. Антоній Вацеба.

В цей день також на прощу до Зарваниці прибули працівники ВАТ «Тернопільобленерго». Кілька сотень працівників та ветеранів енергетичної галузі у нашій області приїхали до паломницького центру, щоби просити покрову Зарваницької Богородиці для себе й своїх родин.

У подіумі Марійського духовного центру відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк), у співслужінні адміністратора МДЦ «Зарваниця» о. Ігоря Засійбіди, душпастирів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та священників зі згромадження Воплоченого Слова. В часі Богослужіння владика Теодор уділив ієрейські свячення випускнику Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого диякону Володимиру Гоцку.

Після спільної молитви владика від імені архиєпископа і митрополита Василія (Семенюка) подякував усім членам Чернечої Родини Воплоченого Слова за важливе служіння, яке вони здійснюють для Церкви й народу, також висловив подяку хору, який чудовим співом супроводжував Богослужіння. Архиєрей привітав всіх енергетиків, учасників паломництва, та вручив подячні митрополичі грамоти в. о. голови правління-генеральному директору ВАТ  «Тернопільобленерго» п. Ігорю Юхимцю, головному інженеру п. Степану Браткову, голові профкому ВАТ «Тернопільобленерго» п. Лілії Пендзей, комерційному директору п. Сергію Оляніцькому, заступнику головного інженера з високовольтних мереж п. Андрію Лещуку та очільникам районних відділів.

Опісля всі процесійно відправились до каплиці над чудотворним джерелом, де відбулося освячення води. На завершення паломники молилися Хресну дорогу, відвідували святині Марійського духовного центру.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися