Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

ІV Всеукраїнська проща пасічників до Зарваниці

0 перегляди

Проща пасічників до Марійського духовного центру відбулася у неділю, 26 вересня. Бджолярі з різних областей України вже вчетверте зібралися у Зарваниці. Традиційно організаторами паломництва стало громадське об`єднання «Спілка пасічників Тернопільщини» спільно з  Комісією у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

На подіумі Марійського духовного центру відбулася урочиста Свята Літургія, яку очолив о. м. Дмитро Квич, адміністратор малої базиліки Зарваницької Матері Божої, спільно з сотрудником МДЦ о. Миколою Медюхом.  Перед спільною молитвою член правління ГО «Спілки пасічників Тернопільщини» п. Роман Бик від імені Голови спілки п. Юрія Березовського та від усіх пасічників передав особливий дарунок – Євхаристійний набір для потреб МДЦ.

Після богослужіння архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) привітав учасників паломництва, поблагословив їхню особливу працю. У своєму слові архиєрей згадав особливу людину – священника УГКЦ о. Миколу Михайлевича, який, проживаючи на Тернопільщині, також присвятив своє життя бджільництву.   Саме на честь о. Миколи названо засновану цього року Асоціацію пасічників Тернопільщини.

Митрополит Василій також подякував п. Роману Бику за організацію цьогорічного паломництва, а також  подарував пам’ятну ікону Зарваницької Богородиці. На завершення традиційно відбулося освячення води, молитва у святинях Марійського духовного центру.

прес -служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися