Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

ХІ щорічне паломництво освітян та вірних Мукачівської єпархії до Зарваниці

0 перегляди

У cуботу, 25 вересня, в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася ХІ професійна проща працівників освіти, яка проходить щорічно напередодні Дня вчителя. Гаслом цьогорічного паломництва педагогів стали слова патріарха Йосифа Сліпого «Віра і наука – два крила». Участь  у прощі взяли вчителі, вихователі, працівники закладів освіти Тернопільщини та інших областей Західної України. Також у цей день, подолавши неблизький паломницький шлях, на прощу до Зарваниці прибули духовенство та вірні Мукачівської греко-католицької єпархії.

Архиєрейську Божественну Літургію на подіумі Марійського духовного центру очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) у співслужінні адміністратора малої базиліки Зарваницької Богородиці о. м. Дмитра Квича, голови Комісії у справах освіти та виховання в Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Івана Зозулі, священиків Мукачівської єпархії та душпастирів, які духовно опікуються закладами освіти. У пастирському слові владика роздумував над значенням чесноти Мудрості Божої, зазначивши, що вона є запорукою доброго виховання та навчання дітей, майбутнього покоління. «Божа мудрість – це більше ніж просто знати. Вона можлива лише тоді, дорогі, коли ми перебуваємо у постійному зв’язку з Господом, коли ми взявши свій хрест йдемо за Ним, коли любов до Бога не замінюємо земними прив’язаннями. Мудрість Божа є тоді, коли ми своє життя не зберігаємо, а даруємо своїм дітям, учням, студентам. Саме тоді ми здобуваємо мудрість Божу».

Після Літургії єпископ сердечно привітав освітян-паломників, подякував за їхню щоденну працю й подарував ікони Зарваницької Богородиці  начальниці Управління освіти і науки Тернопільської ОДА п. Ользі Хомі та начальниці Управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області п. Наталії Моравській.  Також архієрей щиро вітав паломників, які прибули із Закарпаття та інших куточків України. Опісля відбулося водосвяття, прочани молилися Хресну дорогу та на завершення відвідали комплекс копій споруд Святої землі – «Український Єрусалим».

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися