Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці відбувся перший катехитичний пластовий табір “Тавор”

5 перегляди

На терені української святині – Марійського духовного центру “Зарваниця” – впродовж 10-12 вересня відбувся перший пластовий катехитичний табір “Тавор”, який ініціювала Капеланська служба  Тернопільської округи Пласту під проводом коменданта о. Ярослава Шевчука. Метою табору було  духовне збагачення, отримання відповідей на хвилюючі питання практикуючих християн, наснаження  у колі однодумців у святому місці до активної праці у Пласті та самовдосконалення.

Програма була насиченою та емоційною. Поряд із гутірками інструкторів – владики Теодора Мартинюка, єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського, та отця мітрата Андрія Говери про важкі часи нашої церкви та випробування і героїзм наших провідників, учасники відбули творчу та інтелектуальну майстерки. Зокрема виготовили символ світла, тепла та затишку – свічки та продукували ідеї для вирішення важливих проблем розвитку Пласту та України.

Також учасники взяли участь у тереновому змазі, згадали своє юнакування, випробували слух, зір та пам’ять, зуміли розпалити вогнище та повправлялися у відчутті балансу, міткості. Дуже цікавою була екскурсія до “Українського Єрусалиму” Зарваниці та розповіді отця Ярослава Шевчука. Вечір учасники табору провели за різноманітними настільними іграми, у якому спробували виявити своє інтуїтивно сприйняття, вдосконалити відчуття ритму та спритності, уміння працювати в команді. Ватра видалася дуже атмосферною та повернула учасників у 90-ті роки завдяки спогадам давніх пластунів.

Долучилися до проведення та реалізації Пластового катехитичного табору «Тавор»: інструктори – владика Теодор та отець-мітрат Андрій Говера, меценати – о. Володимир Фірман та Подільчук, комендант – пл.сен.пр. о. Ярославу Шевчук, зам.коменданта по програмі – пл.сен.дов. Зоряні Удич, Орл, бунчужний – ст.пл. Івану Лемчуку, писар – пл.сен.пр. Роксолані Мусі, Орл., гостинний господар оселі, де проживали – о. Ярославу Твердуну.

повідомив о. Ярослав Шевчук

Вам може також сподобатися