Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Урочистий початок нового навчального року у ТВДС

3 перегляди

У вівторок, 31 серпня 2021 року Божого, у стінах Вищої духовної семінарії ім. патріарха Йосипа Сліпого Тернопільсько-Зборівської архиєпархії відбулися урочистості з нагоди початку нового навчально-академічного року. Святкування розпочалося з Божественної Архиєрейської Літургії, яку очолив архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Владиці співслужили єпарх Кам’янець-Подільський Іван Кулик та владика Йосафат Говера, Екзарх Луцький, а також ректор семінарії о. Іван Римар та викладачі і студенти семінарії.

Наприкінці Богослужіння владика Василій звернувся до студентів із словом настанови, ревно ставитися до навчання, сумлінно виконувати обов’язки і стати добрими святими священниками. Також Його Високопреосвященство звернувся до батьків, яких закликав до ревної молитви щоб їхні сини стали добрими священниками. Після звершення Божественної літургії ректор семінарії о. Іван Римар висловив слова вдячності Владиці Василію за присутність та батьківську опіку та владикам Івану та Йосафату. Після слів подяки усі разом молилися за мир і спокій в Україні.

Одразу після Літургії було розпочато урочисту частину, яку підготували студенти 7-го курсу. Під час якої було зачитано накази про зарахування на перший курс до семінарії. На завершення студенти 1-го курсу урочисто перед своїми батьками ,гостями, настоятелями та владиками склали обіцянку семінаристи, якою зобов’язалися шанувати правила та традиції вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосипа Сліпого.

https://vds.te.ua/

Вам може також сподобатися