Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Завершення реколекцій для священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

4 перегляди

9 червня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» завершився третій тур реколекцій для священнослужителів з усіх парафій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Дні духовної віднови, які розпочалися ще 31 травня, відбулися з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка).  Участь у них взяли більше трьохсот душпастирів з Тернопільщини.

Духовні науки у часі перших двох турів виголошував єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). Темою стала постать св. Йосифа, як взірець священичого служіння. «Були виділені батьківські риси, милосердя, здатність слухати, послух, здатність прийняти іншого, творча відвага, працьовитість, смирення, – їх проповідник вважає надважливими у душпастирському служінні. Науки архиєрей побудував на основі Апостольського листа Святішого Отця Папи Франциска «Patris Corde» з нагоди 150-ї річниці проголошення св. Йосифа покровителем Вселенської Церкви», – зазначають на сайті архиєпархії.  Третій тур реколекцій очолив місіонер  о. Василь Іванів, ЧНІ. Під час духовних наук на прикладі св. Йосифа учасники роздумували над головними питаннями: хто ми є, якими повинні бути діти Божі?

Завершенням цьогорічних духовних практик стала зустріч священників з митрополитом  Василієм, під час якої архиєпископ привітав присутніх та поблагословив на подальшу плідну працю на славу Церкви.

«Духовні вправи, за традицією, проводять задля духовно-морального вдосконалення священиків та обміну досвідом, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) запрошує досвідчених проповідників та активних душпастирів УГКЦ» – розповідають на сайті Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

 

Вам може також сподобатися