Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

ІІ Всеукраїнське паломництво працівників пенітенціарної служби

0 перегляди

У четвер, 27 травня, У Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулась ІІ Всеукраїнська проща керівників установ виконання покарань та керівництва Державної кримінально-виконавчої служби, за участю капеланів Пенітенціарного душпастирства УГКЦ та представників інших конфесій, які співпрацюють у в’язничному служінні. Особливим це паломництво стало для священиків Пенітенціарного душпастирства УГКЦ, адже також вони відзначили 30-ліття відновлення капеланського служіння у в’язницях.

Участь у прощі взяли 133 керівники органів управління, а також пенітенціарних установ кримінально-виконавчої системи України, 24 в’язничних капелани , 23 асистенти капеланів УГКЦ. Від Церков Міжконфесійної християнської тюремної місії були присутні Голова Душпастирської ради при Міністерстві юстиції України о. Григорій Драус (РКЦ в Україні) та пастор Василь Кривенчук (Церква Адвентистів сьомого дня в Україні).

Розпочалося духовна зустріч з урочистої Святої Літургії, яку на подіумі Марійського духовного центру очолив адміністратор малої базиліки Зарваницької Матері Божої о. м. Дмитро Квич,  у співслужінні керівника Відділу душпастирства в пенітенціарній системі України Патріаршої курії УГКЦ о. Констянтина Пантелея та усіх капеланів. Після обіду з паломниками зустрівся Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав (Шевчуком).

«Господь не хоче нас карати, Він хоче нас оздоровити, зцілити й врятувати. І тому такі місця як Зарваниця надають нового сенсу для всіх тих, хто є причетними до пенітенціарної служби, які розуміють, що це не є служба виконання покарань, а простір, який має завдання допомогти зцілитися людині, спокутувати свою провину. І в один день знайти шлях до свободи, – зазначив Патріарх у пастирському слові, а також наголосив: – Хочу вас запевнити, що отці-капелани завжди готові бути поруч з вами та тими особами, які знаходяться у закладах вашої служби, вчинили злочини і відбувають покарання. Але ми хочемо, щоби вони пережили цей час як спокутування провин і віднайшли шлях  до свободи, щоб висока мета – спасти людину, врятувати її від зла – спільними нашими зусиллями могла бути досягнута».

Зі свого боку начальник Департаменту з питань виконання кримінальних покарань п. Сергій Гречанюк від імені працівників ДКВС подякував Блаженнішому Святославу за молитву і архиєрейське благословення всього керівного складу пенітенціарної системи України.

На завершення паломництва відбулося вручення відзнак. Багатолітній капелан о. Омелян Колодчак, який душпастирює у Збаразькій жіночій виправній колонії, отримав Благословенну грамоту Святішого Отця Франциска з нагоди 25-ліття священичого служіння. Також усі капелани були відзначені ювілейними хрестами, а волонтери – грамотами з благословенням владики Михаїла (Колтуна), єпископа Сокальсько-Жовківського, керівника Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ.

 

повідомив о. Констянтин Пантелей

Вам може також сподобатися