Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Матері здійснили паломництво до Зарваниці

0 перегляди

15-16 травня відбулося XIV паломництво учасниць руху «Матері в молитві» нашої архиєпархії до Зарваниці. З благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка), дотримуючись карантинних обмежень та санітарних норм, група матерів та члени їхніх родин подолали нелегкий шлях з Тернополя до Марійського духовного центру, жертвуючи за щасливу долю своїх дітей, всієї України, за медпрацівників та хворих на коронавірусну інфекцію. Очолив пішу ходу духівник руху о. Василь Чамарник разом з о. Іваном Гуменюком та о. Остапом Любінецьким.

Традиційно у суботу ввечері у каплиці всіх святих українського народу, що біля парафіяльного храму, відбулася Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). Після богослужіння владика подякував паломникам за свідчення великої віри, яка безнастанно, протягом багатьох віків, завжди в особливий спосіб проявлялася у цьому святому місці. «І хто б сюди не приходив, завжди може збагатитися вірою, тому що Мати Божа завжди нас тут чекає» – зазначив архиєрей. Також він висловив особливу подяку матерям за любов, терпеливість, надію, за «тихий, іноді нікому незнаний молитовний подвиг», адже кожна молитва матері є вислухана Господом.

16 травня, в неділю мироносиць, на подіумі Марійського духовного центру відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, в якій за допомогою онлайн-трансляції єднались сотні матерів, які не мали нагоди взяти безпосередню участь у прощі. Після Літургії владика Теодор сердечно привітав усіх жінок, адже неділя мироносиць є святом кожної жінки, дівчини, та подякував організаторам пішого паломництва матерів, духівнику руху «Матері в молитві» о. Василю Чамарнику та п. Ользі Білик.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися