Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Відбулася театралізована Хресну дорога

0 перегляди

У Страсний тиждень, а зокрема у Велику п’ятницю наша Церква переживає разом з Ісусом Христом страждання та смерть, які Він приймає і терпить, щоби дарувати нам спасіння. Цей знаменний час, наповнений зворушливими і глибокими молитвами і піснями, по-особливому вшановують у Марійському духовному центрі «Зарваниця».

30 квітня, у Страсну п’ятницю, на Хресній дорозі відбулася театралізоване дійство, організоване студентами  Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого.  Під час стацій, які відображають шлях Спасителя на Голгофу і смерть на Хресті, вірні в тиші та молитві роздумували над страстями Господа нашого Ісуса Христа.

Очолив Хресну дорогу архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) за  участі адміністратора малої базиліки о. м. Дмитра Квича, ректора Тернопільської семінарії о. Івана Римара та сотрудника парафіяльного храму с. Зарваниці о. Тараса Винницького. У цей тривожний час архиєпископ Василій жертвував молитву за припинення пандемії, за медичних працівників, які щоденно баряться з цією страшною хворобою, за одужання усіх хворих, а також за мир і спокій в Україні і Божу ласку для нашої Батьківщини. По закінченні хресної ходи у малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Вечірня з виставленням Плащаниці.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися