Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Ліцей “Знамення” у Зарваниці відзначив День закладу

1 перегляди

7 квітня, у празник Благовіщення Пресвятої Богородиці, тринадцяту річницю заснування відзначив Тернопільський обласний ліцей «Знамення». Про це повідомили на офіційній сторінці ліцею. Усі ці роки Марійський духовний центр «Зарваниця» постійно надає допомогу закладу, сприяє його розвитку, духовно опікується його ученицями, адже «Знамення» від самого початку створення знаходиться в приміщеннях МДЦ.

Участь у святкуванні, яке через карантинні обмеження цього року проходило в дистанційному режимі, взяла вся спільнота Тернопільського обласного ліцею «Знамення».  Радість з нагоди цієї особливої події разом із працівниками та ученицями розділила заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА п. Ганна Зварич, стараннями якої у 2008 році свою роботу розпочав колегіум для дівчат «Знамення».  У своєму зверненні п. Ганна привітала всіх учасників освітнього процесу і побажала ніколи не боятися, бути відважними і завжди брати приклад з Богородиці: «Марія сьогодні сказала «так» Богові. Через її «так», неможливе стало можливим».

Пастирське слово виголосив духовний провідник ліцею, сотрудник Марійського духовного центру о. Микола Медюх. Він наголосив, що Євангеліє, яке звучали в це знаменне свято, найперше вчить довіряти Богові: «Благовіщення – це день, коли Марія довірилася Господеві. Зуміємо і ми довіряти так, як Марія, без застережень. Адже тільки з Богом ми можемо йти по житті».

До святкування також долучилися випускниці колегіуму «Знамення», які у різний час закінчували заклад. Дівчата ділилися своїми враженнями, згадували особливий час навчання у Зарваниці. Вже традиційно 8 квітня у ліцеї відбувся День відкритих дверей (онлайн).

Вам може також сподобатися