Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Відбувся вишкіл для активних юнаків і дівчат

1 перегляди

Цікава формаційно-відпочинкова поїздка для юних жителів Заболотцівської об’єднаної територіальної громади до Марійського  духовного центру «Зарваниця» відбулася цими вихідними, 5-6 березня. Участь у відпочинку та цікавому вишколі на тему: «Схема написання проєкту» взяло 25 дітей з різних сіл Заболотцівської ОТГ. Організаторами стали голова громади п. Марія Дискант та п. Ігор Околіта, які вже неодноразово відвідували Зарваницю, переймали досвід діяльності МДЦ. Теплий та щирий прийом організував о. Януарій Твердун, відповідальний за будинок прочанина, в якому і відбувався захід.

Захоплюючу, живу лекцію про методологію написання проекту для юних активістів підготував о. д-р Іван Січкарик, адміністратор церкви Михаїла м. Тернополя, розповівши про практичні способи й етапи розробки різних ініціатив. А про фандрейзинг, тобто процес пошуку та залучення коштів, чи інших ресурсів, необхідних для реалізації майбутніх проектів, розповів ректор Марійського духовного центру о. м. Володимир Фірман за технічної підтримки адміністратора о. Ігоря Засійбіди.  Дуже цікавим та позитивним досвідом для дітей стала практична частина вишколу, під час якої, поділившись на групи, хлопці і дівчата самостійно написали міні-проєкти, які втілили б у життя найближчим часом. Було представлено багато хороших та практичних ідей, але переміг міні-проєкт «Екогрядка на підвіконні».

Перебуваючи у святому місці, учасники також брали участь у богослужіннях, відвідали святині Марійського духовного центру, молились перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої у парафіяльному храмі. Сотрудник МДЦ о. Андрій Шалай провів цікаву екскурсію відпустовим центром, розповів історію заснування та розвитку святині.

Юні паломники поїхали до своїх домівок з незабутніми враженнями, стимулом і бажанням розвивати набуті навички, адже засіяне в Зарваниці зерно обов’язково дасть щедрі плоди.

повідомила п. Надія Прихідько

Вам може також сподобатися