Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці молитовно зустріли Старий Новий рік

4 перегляди

Чудова традиція спільної молитовної зустрічі Нового року за юліанським календарем сформувалась у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Щороку  13 січня,  у переддень празника Обрізання Ісуса Христа та Св. Василія Великого, вірні прибувають до паломницького центру, щоб єднатись у спільній молитві, колядуючи та ділячись правдивою різдвяною радістю. Через посилення карантинних обмежень цьогорічне святкування відбулося у менших масштабах.

У малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) спільно з владикою Димитрієм (Григораком), екзархом Бучацьким,  єпископом Кам’янець-Подільським Іваном (Куликом), єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівським Теодором (Мартинюком) і священнослужителями.  Чимало вірних долучались до спільної молитви за допомогою трансляції наживо, яка здійснювалася у соціальній мережі Фейсбук та на Ютуб каналі МДЦ «Зарваниця». В цей особливий час усі спільною молитвою дякували Господеві за прожитий рік, за всі отримані ласки та просили благословення на Новий рік.

У  пастирському слові митрополит Василій, підсумовуючи прожитий рік, згадав про радості, тріумфи й перемоги, але також не забув про тривоги й смуток, які турбують нас зараз. «Віримо, що з Божою допомогою минулий рік оновив наші душі, зробив нас щедрішими на добрі діла й милосердя, щирішими у молитві, прихильнішими до ближніх і ближчими до Господа. В цей день перепросімо  Бога за наші падіння у гріх та попросімо ласки завжди підніматися та йти вперед» – зазначив архиєрей.  На завершення митрополит щиро закликав усіх паломників усилено молитися за мир, спокій у нашій державі, за припинення епідемії коронавірусу й видужання усіх хворих.

На завершення святкування учасники Тернопільського осередку спільноти «Подружні зустрічі» представили різдвяне дійство – Вертеп. Також у цей день архиєпископ і митрополит Василію приймав вітання з нагоди іменин.

Вам може також сподобатися