Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Тернопільсько-Зборівська архиєпархія долучилася до екологічної акції

1 перегляди

У суботу, 17 жовтня, по всій Україні відбулася загальнонаціональна акція «Мільйон дерев за 24 години», яка мала на меті привернути увагу людей до негативних екологічних процесів. В нашій області акцію організувало Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Виконуючи науку Папи Франциска, викладену в енцикліці «Laudato Si», та постанови Вісімдесят четвертої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, Тернопільсько-Зборівська архиєпархія також долучилася до цього важливого проекту.  Сьогодні студенти Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого спільно з працівниками державного підприємства «Бучацьке лісове господарство» на придатній території висадили 3 тисячі саджанців червоного дуба. Очолили акцію архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства п. Надія Козацька та директор ДП «Бучацького лісового господарства» п. Володимир Чапран.

Головним посланням енцикліки Святішого Отця є те, що всі ми несемо безпосередню відповідальність за створений Богом світ. Кожен людина, будучи творінням Господа, є інструментом у Його руках, для збереження  навколишнього світу та прослави Творця.

 

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися