Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Професійні онлайн-прощі та ієрейські свячення відбулися у Зарваниці

0 перегляди

Кожного року, напередодні професійних свят, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбувається паломництво працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості та працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій Тернопільської області. Через карантинні заходи, цьогоріч професійна проща пройшла в особливому онлайн-форматі. Щоби продовжити добру традицію спільної молитви з нагоди професійного свята, рятувальники та працівники газової служби в цей день, 13 вересня, єдналися у духовну спільноту. Очолили паломництва очільники галузей: голова правління ПрАТ «Тернопільгаз» п. Олег Караванський та начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області п. Віктор Маслей.

Архиєрейську Божественну Літургію на подіумі Марійського духовного центру очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Матринюк), у співслужінні адміністратора малої базиліки Зарваницької Богородиці о. м. Дмитра Квича, ректора Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого о. Івана  та інших душпастирів, які прибули до святого місця. У часі Літургії владика Теодор уділив ієрейські свячення випускнику Тернопільської духовної семінарії продиякону Володимиру Шибіцькому, який протягом трьох років здійснював служіння при єпископові.

По завершенні Богослужіння владика висловив щиру подяку новопоставленому о. Володимиру  за ревне виконання дияконських обов’язків та привітав з рукоположенням у священники.

прес-служба Марійського духовного центру

 

Вам може також сподобатися