Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

ХV Проща родин мігрантів до Зарваниці відбулася онлайн

0 перегляди

ХV Міжнародне паломництво мігрантів та їх родин із Самбора до Зарваниці, яке через карантинні заходи цього року проходило в онлайн-форматі, завершилося в неділю, 16 серпня, у Марійському духовному центрі. Ця особлива проща відбулося з благословення голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владики Степана (Суса), під супроводом духівника паломництва о. Антона Бориса. Незважаючи на те, що цього року проща відбулася в незвичний спосіб, всі учасники протягом десяти днів намагалися пройти цей паломницький шлях з Богом, де б не перебували щоденно: на роботі, з сім’єю чи  в колі друзів. Завершилася віртуальна духовна подорож у Зарваниці, де усі охочі могли єднатися у спільній молитві за допомогою онлайн-трансляцій, які здійснював медіа-ресурс УГКЦ «Живе телебачення».

У суботу, прибувши до Зарваниці, паломники спільно молилися на Хресній та Українському Єрусалимі. У крипті дзвіниці Марійського духовного центру відслужили Панахиду за світлої пам’яті о. Василем Поточняком, який  був засновником та першим духовним опікуном цієї прощі. Ввечері відбулася трансляція наживо вечірні, яку відслужили в каплиці біля парафіяльного храму Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці.

У неділю, 16 серпня, на подіумі Марійського духовного центру голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан (Сус) очолив урочисту Архиєрейську Божественну Літургію, яка за допомогою онлайн-включення на «Живому телебаченні», об’єднала в молитві вірних в різних куточках України та цілого світу. В цей день з владикою співслужили адміністратор малої базиліки Зарваницької Богородиці о. м. Дмитро Квич, адміністратор МДЦ «Зарваниця» о. Ігор Засійбіда, референт зовнішніх зв’язків ПМВ о. Віталій Храбатин, духівник прощі родин мігрантів о. Антон Борис та інші священники.  Участь у Богослужінні також взяли родини загинули на Сході України військовослужбовців, які в цей час мали трьохденну духовну віднову у відпустовому центрі, та прочани з Бережанського й  Козлівського деканатів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, які разом з священнослужителями здійснили паломництво до Зарваниці.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися