Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Родини загиблих на Сході України захисників молилися в Зарваниці

4 перегляди

Трьохденна духовна віднова для родин військовослужбовців, загиблих на Сході України, відбулася цими вихідними, 31 липня – 2 серпня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Участь у зустрічі взяли більше 20 осіб, а саме матері, батьки, дружини та діти захисників, які віддали життя за мир в нашій державі. У Зарваниці їх зустрів та опікувався сотрудник МДЦ «Зарваниця» о. Андрій Шалай.

У п’ятницю родини героїв, під супроводом адміністратора малої базиліки Зарваницької Богородиці о. м. Дмитра Квича відвідали усі святині Марійського духовного центру, побували в унікальному комплексі «Український  Єрусалим», а також спільно молилися перед чудотворною іконою Зарваницької Божої Матері , яка зберігається у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці.

1 серпня, у суботу, родини взяли участь в Архиєрейській Святій Літургії, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) на подіумі перед малою базилікою. Опісля в цей день владика Теодор разом з о. м. Дмитром Квичем  та сім’ями загиблих героїв  молилися панахиду за душі всіх військових, які поклали життя за мир і кращу долю України. Участь у молитві також взяв заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації п. Віктор Устенко, після чого відбулась його зустріч з родинами героїв. На завершення дня учасники духовної віднови спільно молилися на Хресній дорозі та в Українському Єрусалимі.

В неділю з сім’ями військових, загиблих на Сході України, зустрівся архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). Після урочистої Божественної Літургії він теплими словами привітав родини військовослужбовців, висловив щирі співчуття, підтримку та уділив кожному архиєрейське благословення.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися