Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Владика Іван Кулик очолив велопрощу до Зарваниці

0 перегляди

У п’ятницю, 31 липня, до Марійського духовного центру «Зарваниця» прибули паломники, які взяли участь у велопрощі з Хмельницького. Духовну подорож до святого місця очолив владика Іван Кулик, єпископ Кам’янець-Подільської єпархії. Група  велопрочан вирушила з м. Хмельницького 29 липня. Духовний супровід під час подорожі також здійснювали парох храму Переображення Господнього у смт. Старій Синяві о. Мирон Лушней, парох храму в смт. Сатанові о. Ігор Топоровський та о. диякон Максим Колодчак.

У четвер, 30 липня, до велопрощі приєдналися паломники з м. Кам’янця-Подільського, на чолі з  деканом Кам’янець-Подільським о. Антоном Федиком, в результаті до відпустового центру прибуло 27 велосипедистів. В часі паломництва учасники щоденно молилися Святу Літургію, єдналися у молитві за мир в Україні, за всіх недужих, за медичних працівників, випрошували Божої благодаті для своїх родин.

Прибувши до Зарваниці, прочани молилися молебень до Богородиці перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої у парафіяльному храмі та акафіст на чудотворному місці. У суботу, 1 серпня,  владика Іван очолив урочисту Архиєрейську Божественну Літургію у малій базиліці Зарваницької Матері Божої, в якій участь взяли всі учасники велопрощі. Опісля відбулася молитва на Хресній дорозі та «Українському Єрусалимі».

повідомив о. д-н Максим Колодчак

Вам може також сподобатися