Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Перша річниця проголошення малої базиліки

1 перегляди

Сьогодні виповнюється рік з дня проголошення малої базиліки у Марійському духовному центрі “Зарваниця”. Цей особливий статус підкреслює важливе значення святині для християн. Пригадуємо, що 30 червня 2019 р. Б.  у Зарваниці відбулося урочисте проголошення нового статусу собору Зарваницької Матері Божої, який за Декретом, виданим Святішим Отцем Франциском, Папою Римським носить звання малої базиліки.

Для здійснення цієї знаменної події до Зарваниці в цей день прибули Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), апостольський нунцій в Україні архієпископ Клаудіо Ґуджеротті, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), єпископ-помічник Теодор (Мартинюк), єпископ Коломийський Василій (Івасюк), єпископ Бучацький Дмитрій (Григорак) та багато священнослужителів нашої архиєпархії.

«Для того, щоб підкреслити, яким важливим берегом, пристанню для українського народу є Зарваниця, цей собор сьогодні отримає ім’я на весь світ, стане малою Папською базилікою. Це означає, що  цей храм отримає визнання Вселенської Церкви. Святіший Отець наче вказує, якщо хтось хоче врятуватися серед бурі житейського моря, прямуйте до Зарваниці. Ваша Мати там чекає!» – в цей день під час проповіді наголосив Блаженніший Святослав.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися