Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці вшанували пам’ять владики Михаїла Сабриги

0 перегляди

Сьогодні, 29 червня, виповнюється 14 років з Дня  відходу до вічності блаженної пам’яті владики Михаїла Сабриги, єпарха Тернопільського. У цей день у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася заупокійна Свята Літургія, яку очолив сотрудник МДЦ о. Ярослав Новіцький, спільно з  адміністратором МДЦ “Зарваниця” о. Ігорем Засійбідою та сотрудником о. Зеновієм Пахолком. Відтак священники відслужили панахиду на місці поховання владики Михаїла, у криптах дзвіниці Марійського духовного центру.

Преосвященний владика Михаїл Сабрига народився 22 листопада 1940 року у с. Бортків, Золочівського району, Львівської області.

24 лютого 1974 року отримав священичі свячення з рук митрополита Володимира Стернюка, а 11 жовтня 1986 року  у час підпілля таємно відбулася єпископська хіротонія. З виходом УГКЦ із підпілля владика Михаїл став єпископом-помічником Львівської архиєпархії.

З січня 1990 року він служить у Тернополі. У 1992 на Синоді Єпископів УГКЦ було ухвалено створити Тернопільську єпархію, а владику Михаїла призначили її екзархом. У 1993 році була створена Тернопільсько-Зборівська єпархія і владику Михаїла було номіновано її єпархом.

Помер блаженної пам’яті владика Михаїл Сабрига 29 червня 2006 року Божого на 66 році свого життя.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися