Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Матері здійснили пішу прощу до Зарваниці

0 перегляди

Вже тринадцятий рік поспіль напередодні Дня матері відбувається піша проща учасниць руху «Матері в молитві» нашої архиєпархії до Зарваниці. Цього року з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) паломництво відбулося у суботу, 9 травня. Дотримуючись карантинних обмежень та санітарних норм, невелика кількість  матерів разом з духівником руху о. Василем Чамарником пройшли неблизький шлях з Тернополя до Марійського духовного центру, жертвуючи піший хід  за щасливу долю своїх дітей, спокій і мир в Україні, здоров’я лікарів та усіх хворих на коронавірусну інфекцію.

У неділю у малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Василій і до якої за допомогою трансляції єднались тисячі вірних нашої церкви. Після Літургії митрополит сердечно привітав усіх українських матерів зі святом, закликав кожного у цей день подякувати своїм найріднішим, складати за них молитви. Також архиєпископ подякував організатору пішого паломництва матерів, духівнику руху «Матері в молитві» о. Василю Чамарнику.

На завершення студенти 7 курсу Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого представили онлайн-учасникам концертну програму з духовними піснями, привітавши у такий спосіб усіх матерів з цим чудовим святом – Днем матері.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися