Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

З великоднім візитом Зарваницю відвідав митрополит Василій

0 перегляди

У Світлий понеділок, 20 квітня, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), підтримуючи великодню традицію, з пастирським візитом відвідав  Марійський духовний центр «Зарваниця», навіть у цей тривожний час, пов’язаний з епідемією коронавірусу. У малій базиліці Зарваницької Матері Божої митрополит Василій очолив святкову Архиєрейську Божественну Літургію, у співслужінні адміністратора малої базиліки о. м. Дмитра Квича та ректора Марійського духовного центру о. м. Володимира Фірмана. За допомогою онлайн-трансляції участь у Богослужінні взяли тисячі вірних.

Під час проповіді митрополит привітав усіх мирян із великим, світлим празником Христового Воскресіння, та висловив сподівання, що цьогоріч ми змогли по-новому відчути й оцінити, якими цінними для нас є ці особливі святкові дні. Також митрополит Василій висловив щиру подяку лікарям, працівникам медичної сфери, волонтерам та військовослужбовцям, які в цей час перебувають у зоні бойових дій.

Опісля архиєпископ відслужив поминальну пасхальну панахиду за померлими фундаторами і доброчинцями відпустового місця та окропив освяченою водою місця їх поховання: владики Михаїла Сабриги, о. м. Романа Ганкевича, о. Василя Поточняка, о. Василя Івасюка та Йосафата Стасіва, які спочивають у Марійському духовному центрі.

https://www.facebook.com/zarvanytsya/videos/259814491815187/

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися