Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Формаційні курси для мирян відбулися у Зарваниці

0 перегляди

9 березня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» з благословення архиєпископа і митрополита Василія (Семенюка) у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії розпочалися духовні формації парафіяльних рад та активних мирян. Зустрічі  проводитимуться згідно визначеного графіку  у всіх деканатах, організовує їх Комісія у справах мирян нашої архиєпархії.  Сьогодні у Зарваниці зібралися дяки й регенти, паламарі, скарбники та активні миряни із Зарваницького, Микулинецького та Теребовлянського деканатів.

«Парафія, як спільнота спільнот є настільки складним організмом, що вимагає надзвичайно великої праці. Важливо, щоб розбудова парафії не лягала на плечі одного лише пароха, але плекала співпрацю духовенства та мирян. Усвідомлення природи і місії Церкви загалом та парафії зокрема приводить людину до готовності брати на себе відповідальність. Кожна парафія є основною базовою клітиною цілої Церкви, тому Ваша праця, Ваше служіння для парафії є дуже важливим…»- звернувся із вітальним словом до всіх присутніх єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк).

Про важливість Літургії у житті мирянина усім присутнім розказував синкел у справах мирян о. доктор Андрій Говера. Над важливістю духовної формації і внутрішнім, глибоким, особистим життям практикуючого християнина застановлялась голова комісії у справах мирян п. Анна Зварич. Також о. Мар’ян Паньків наголошував на значенні єдності та сопричастя на парафії, щоб об’єднати святий Божий люд, адже парафія – це клітина Вселенської Церкви. На завершення п. Володимир Бойко, член парафіяльної економічної ради парафії Св. Петра м. Тернополя, розповів учасникам зустрічі про звіти, відповідальність ведення фінансових та бухгалтерських справ на парафії.

повідомила п. Анна Зварич

Вам може також сподобатися