Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Вчителі з Львівщини відвідали Зарваницю

0 перегляди

28-29 лютого з духовно-пізнавальною метою Марійський духовний центр «Зарваниця» відвідали вчителі з Бродівського району Львівської області. Цю дводенну паломницьку поїздку для працівників освіти організували голова Заболотцівського об’єднаної територіальної громади п. Марія Дискант, директорка Заболотцівської школи п. Марія Стрехалюк та  п. Ігор Околіта, один із засновників сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Покрова».

Традиційно перебування у святому місці розпочалося з відвідин святинь Марійського духовного центру, які дарують відчуття особливої присутності Божої благодаті. Адміністратор малої базиліки Зарваницької Богородиці о. м. Дмитро Квич провів для педагогів цікаву екскурсію та детальніше ознайомив з історією виникнення, розвитку відпустового центру. Пізніше відбулася зустріч з ректором Марійського духовного центру о. м. Володимиром Фірманом, який розповів освітянам про соціальні підприємства, які діють з ініціативи МДЦ «Зарваниця», та благодійну допомогу, яку надається завдяки їхньому функціонуванню.

У суботу гості взяли участь у Святій Літургії в церкві Пресвятої Євхаристії. Після цього голова Комісії у справах освіти та виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Микола Медюх провів духовну зустріч, на якій педагоги обговорили тему емоційно-психологічного виснаження вчителя, а також шукали шляхи запобігання йому.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися