Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

На свято трьох Святителів митрополит Василій очолив Богослужіння у Зарваниці

0 перегляди

У середу, 12 лютого, на празник трьох святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Йоана Золотоустого, з пастирським візитом до Марійського духовного центру «Зарваниця» завітав архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). У церкві Пресвятої Євхаристії архиєпископ очолив урочисту Архиєрейську Божественну Літургіюу співслужінні ректора Марійського духовного центру о. м. Володимира Фірмана, адміністратора малої базиліки Зарваницької Матері Божої о. м. Дмитра Квича та адміністратора МДЦ «Зарваниця» о. Ігоря Засійбіди.

Звернувшись до вірних,  митрополит Василій наголосив на важливості доброго християнського виховання, приклад якого ми бачимо у житті цих трьох великих вчителів Церкви, адже саме жертовні, богомільні матері своїм прикладом та щирою молитвою змогли випросити Божої благодаті для своїх синів. На завершення проповіді архиєпископ підкреслив, що наша Церква дала чимало невідомих праведних людей, які вірно служили Богові, Церкві й народові, страждали, були переслідувані, подібно як ці троє великих архиєреїв.

Після Богослужіння митрополит привітав всіх паломників, які в цей день прибули до святого місця, та просив кожного про щиру молитву за Україну та весь український народ. Також традиційно відбулося освячення води, під час якого владика уділив архиєрейське благословення.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися