Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Молитовне святкування Старого Нового року

10 перегляди

Сотні паломників взяли участь у святкуванні Нового року та празника Святого Василія Великого, яке відбулося ввечері , 13 січня, в Марійському духовному центрі «Зарваниця». За доброю традицією святкування розпочалося з фестивалю вертепів та Маланок. Юні учасники різдвяними виставами та колядою дарували усім присутнім радісний, святковий настрій.

У малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася урочиста Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) спільно з владикою Димитрієм (Григораком), єпископом Бучацьким, єпископом Кам’янець-Подільським Іваном (Куликом),  владикою Йосафатом (Говерою), єпархом Луцьким, эпископом-помічником Тернопільсько-Зборівським Теодором (Мартинюком) та багатьма священнослужителями. В цей особливий час всі присутні спільною молитвою дякували Господеві за прожитий рік, за всі отримані ласки та просили благословення на Новий рік.

Під час проповіді митрополит висловив щиру радість чисельною присутністю паломників, які Новий рік зустрічають саме з молитвою та подякою у відпустовому мысці, а також наголосив на важливості часу, подарованого нам Господом. На завершення архиєпископ Василій закликав усіх паломників усилено молитися за мир та спокій у нашій державі.

На завершення святкування семінаристи Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого вітали усіх прочан святковим дійством – Маланкою. Також у цей день архиєпископ і митрополит Василій отримав чисельні привітання з нагоди своїх іменин.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися