Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Особливе святкування Різдва Христового

12 перегляди

Особлива атмосфера присутності новонародженого Бога, який прийшов у світ, щоби спасти кожного, відчувається в цей різдвяний період у Зарваниці. За доброю традицією святкування радісного празника Різдва Христового розпочалося ввечері, 6 січня, коли всі священники, які служать у Зарваниці, спільно з парафіянами та  гостями веселою, дзвінкою колядою під музичний супровід прославляли новонародженого Божого Сина у храмі Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці.

Після цього на території  Марійського духовного центру «Зарваниця» відбулося відкриття різдвяних шопок. Як і кожного року паломники мали нагоду оглянути святкові композиції: «живу» шопку з незвичайними птахами та тваринами, у малій базиліці Зарваницької Богородиці виставлено колекцію вертепів з різних країн світу, а у підземній церкві – шопку «Ангельське містечко» та інші різдвяні інсталяції.

У день народження Спасителя,  7 січня, чимало паломників прибули до Зарваниці, брали участь у Богослужіннях, приступали до святих Тайн Покаяння та Євхаристії, щоб в особливий  спосіб пережити цей благословенний час. Також після вечірнього Богослужіння студенти  Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого прославляли новонародженого Христа вертепом та колядою, даючи нагоду кожному ближче пережити цей час та події, у яких маленький Ісусик з’явився в на світ.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися