Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Члени кооперативу «Покрова» переймали досвід соціального підприємництва

0 перегляди

Члени молочного кооперативу «Покрова», який ще з 2010 року діє та розвивається у Бродівському районі Львівської області,  разом з голова Заболотцівської ОТГ п. Марією Дискант відвідали Марійський духовний центр «Зарваниця» та Золотниківську об’єднану територіальну громаду. Двохденну поїздку, 28-29 грудня, до відпустового центру для своїх колег організував  один із засновників кооперативу п. Ігор Околіта.

У суботу члени об’єднання ближче ознайомилися з роботою соціальних підприємств, які діють при МДЦ «Зарваниця», відвідали цехи з виготовлення пелет  та виробництва напівфабрикатів, стоматологію «Усмішка», цех з розливу мінеральної води «Джерело Зарваниці», оглянули приміщення, які відновлено завдяки діяльності цих проектів. Під час цього гості зустрілися з головою Золотниківської ОТГ п. Данилом Бугаєм, який розповів про діяльність громади та великий внесок, який роблять соц. підприємства у її розвиток.

Також з кооператорами поспілкувався ректор Марійського духовного центру о. м. Володимир Фірман. За технічної підтримки о. Ігоря Засійбіди о. Володимир вже детальніше презентував всі соціальні ініціативи та мету, з якою вони функціонують, також поділився новими ідеями та сподіваннями, щодо розвитку загалом нової для України сфери – соціального підприємництва. В свою чергу члени кооперативу «Покрова» ділилися  досвідом ведення успішного бізнесу і співпраці з європейськими інвесторами. Ввечері відбулася духовна зустріч сотрудника МДЦ о. Миколи Медюха з учасниками поїздки, під час якої присутні роздумували над темою «Святість –  потреба чи необхідність».

У неділю гості взяли участь у Святій Літургії, відвідали святині Марійського духовного центру  та парафіяльний храм Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці. Сотрудник МДЦ  о. Андрій Шалай розповів історію об’явлення чудотворної ікони Зарваницької Богородиці та ознайомив з діяльністю відпустового центру.

Довідка: молочний кооператив «Покрова»  розпочав свою діяльність у 2010 році в Заболотцівській ОТГ Львівської області. Сьогодні кооператив об’єднує сім сільських рад та більше двохсот членів. Завдяки діяльності СОК «Покрова» громада стала однією з найкращих на Львівщині та займає 54 місце по фінансовій спроможності в Україні.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися