Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці відбулася остання професійна проща

0 перегляди

За кількадесят років у Марійському духовному центрі «Зарваниця» сформувалася добра традиція – напередодні професійних свят проводити професійні прощі, в яких беруть участь паломники об’єднані одним фахом. Бажання людей, спільно збиратися на молитву у домі Пресвятої Богородиці, дякувати Богові за численні ласки, зростає, тому щорічно збільшується кількість цих особливих паломництв. З благословення архиєпископа і митрополита  Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) цьогоріч проведено 17 професійних прощ, які організовує і координує Комісія у справах мирян нашої архиєпархії.

Сьогодні, 20 жовтня, напередодні професійного свята у МДЦ «Зарваниця» відбулась професійна проща працівників дорожніх господарств області, у якій взяли участь дорожники з Тернопільської, Івано-Франківської та Волинської областей.

Розпочалося паломництво зі Святої Літургії, яку у малій базиліці Зарваницької Матері Божої відслужив адміністратор базиліки о. м. Дмитро Квич. «Пресвята Богородиця є великою  опікункою, господинею та Небесною Матір’ю, яка усіх сьогодні нас вітає. Але вона також є доброю майстринею, яка своїм прикладом навчає нас щирої, безнастанної молитви у цьому святому місці», – звернувся до паломників о. Дмитро. Також від імені архиєпископа і митрополита Василія він привітав всіх паломників із професійним святом та вручив ікони Зарваницької Богородиці керівникам структур.

Опісля відбулося водосвяття та Панахида за героями, які віддали життя за волю і незалежність України. Крім того прочани-дорожники взяли участь у Хресній дорозі, відвідали всі храми Марійського духовного центру, молилися в «Українському Єрусалимі» – комплексі копій споруд Святої землі.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися