Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Митрополит Василій уділив дияконські та піддияконські свячення у Зарваниці

1 перегляди

12 жовтня, напередодні празника Покрови Пресвятої Богородиці, у малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулися піддияконські свячення студентів 7 курсу Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого. Традиційно семінаристи взяли участь в урочистій Архиєрейській Літургії, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) у співслужінні  о. Івана Кулика, майбутнього єпископа Камянець-Подільської єпархії, ректора семінарії о. Івана Римара, адміністратора малої базиліки о. м. Дмитра Квича та інших священнослужителів.

Також у цей день духовна родина архиєпархії поповнилася нововисвяченими дияконами. Під час Літургії архиєпископ рукоположив у диякони двох випускників Тернопільської духовної семінарії дияконів Олега Бояновича та Максима Колодчака, який також закінчив студії у Римі. Після Богослужіння нововисвячених дияконів та піддияконів вітали рідні та близькі.

Нагадаємо, що Архиєрейська хіротонія і Чин інтронізації отця Івана Кулика, єпископа Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ, відбудеться 1 грудня 2019 року в м. Хмельницькому, у катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці.

прес-служба Марійського духовного центру

фото Арсена Тарнопольського

Вам може також сподобатися