Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці говорили про паломницький туризм

0 перегляди

26 вересня учасники семінару «Туризм, як інструмент залучення інвестицій для розвитку територій ОТГ», організований Тернопільським Центром  розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», відвідали Марійський духовний центр «Зарваниця».  Головною метою зустрічі було продемонструвати  позитивні приклади розвитку туризму у громадах.

Зустріч розпочалася знайомством з історією виникнення  села та розвитком Марійського духовного центру. Сотрудник МДЦ «Зарваниця» о. Андрій Шалай провів членів громад святинями відпустового центру.

Після цього учасники семінару зустрілися з ректором Марійського духовного центру та ініціатором соціальних проектів о. м. Володимиром Фірманом. Він розповів про співпрацю із Золотниківською громадою, щодо розвитку релігійного та паломницького туризму, презентував присутнім соціальні підприємства,  які діють на території Золотниківської ОТГ. Детальніше о. Володимир розповів  про співпрацю з громадами Словаччини, звідки групи паломників неодноразово відвідували Зарваницю,навів приклади інших форм паломницького туризму: таборів для дітей, реабілітацій для військових та їх родин, реколекцій, професійних прощ, зустрічей для різних соціальних груп, які проходять у МДЦ.

Також учасники зустрічі безпосередньо ознайомилися з роботою соціальних проектів, які сприяють розвитку туризму в громаді, відвідали стоматологію «Усмішка», цех з виготовлення пельменів та інших напівфабрикатів, фермерське господарство «Зарваниця АГРО», цех з виробництва пелет, побачили оновлений дитячий садок «Джерельце» у с. Вишнівчик. На завершення присутні побували у відновленому будинку, який служить для комфортного перебування паломників у Марійському духовному центрі.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися