Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Представники Тернопільсько-Зборівської митрополії взяли участь у ІІ Європейській конференції в Хорватії

1 перегляди

22 вересня у Хорвацькому Католицькому Університеті завершилася Друга Європейська конференція на тему: Формація і превенція – влада і служіння, в якій брали участь представники Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ ректор Марійського духовного центру «Зарваниця» о. м. Володимир Фірман та сотрудник Архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці м. Тернопіль о. Роман Демуш.

Завдання , яке ставили перед собою учасники загальноєвропейської зустрічі, – забезпечення та гарантія дотримання усіх прав кожної людини, а особливо запобігання різних форм насильства в часі реалізації пасторальної діяльності.

Протягом чотирьох днів делегати у різний спосіб шукали шляхи досягнення цієї мети. Слухали лекції, у яких розглядалися позитивні елементи влади. Влади як простору для істини, у якому утворюється середовище для добра і свободи. «Господь запросив нас комплектувати цей світ. І якщо ми будемо робити це щиро і відповідально, служачи ближнім, то будемо щасливими», – зазначив один зі спікерів. Також учасники працювали в групах, говорили про служіння, як засіб і спосіб стати щасливими.

В рамках колоквіуму з представниками митрополії секретар Конгрегації у справах духовенства Його Преосвященство Архиєпископ Жорж Карлос Патрон Вонг наголосив: «Дуже щиро радий бачити  вас тут. Багато чому ви можете запобігти, для того, щоб не було потреби усувати наслідки». Також окрім корисних знань та важливого досвіду о. Володимир та о. Роман отримали сертифікати учасників ІІ Європейської конференції.

повідомив о. Роман Демуш

Вам може також сподобатися