Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Третя квартальна зустріч екореферентів УГКЦ

0 перегляди

Шістнадцять референтів із усіх єпархій та екзархатів Української Греко-Католицької Церкви зібрались 5-6 вересня у Марійському духовному центрі «Зарваниці» на чергову квартальну зустріч, щоби зробити звіт за літо і спланувати наступні дії своїх екологічних місій на осінь у цьому році.

1-й блок засідання був присвячений виданню Папської енцикліки «Laudato Si’», яка вже в цьому році була виданна українською мовою і стала загальнодоступною вірянам нашої Церкви та всім людям доброї волі. «Laudato Si’» – першою енциклікою Папи Франциска і першою екологічною енциклікою в історії Католицької Церкви. Документ був представленний головою екобюро УГКЦ доктором Володимиром Шереметою.

У 2-му блоці зустрічі доповідь мав професор і завідувач кафедри хімії та мікробіології Тернопільського національного технічного університету доктор Покотило Олег Степанович. Доповідь була на тему: «Вода та її значення у житті людини». Після обідньої перерви доповідь «Ліс як головний елемент екологічного балансу у природі» виголосив Островський Володимир Олександрович.

Опісля екореференти мали можливість побачити екологічні ініціативи та соціальні проекти Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, які вже тривалий час діють на території Марійського духовного центру в Зарваниці. На завершення в Малій базиліці Зарваницької Матері Божої учасники зустрічі відслужили подячну Літургію, молячись за успішні осінні екологічні місії.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися