Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Велелюдна Успенська проща завершилася у Зарваниці

2 перегляди

Тисячі паломників  з усієї України та закордону взяли участь у прощі з нагоди празника Успення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці 28 серпня у Марійського духовного центру «Зарваниця». Найчисельнішою була присутність вірних Коломийської єпархії, які щороку впродовж 5-6 днів  долають непростий шлях до відпустового місця, щоб просити у Небесної Матері заступництва для своїх родин та миру для України.

Урочисту Архиєрейську Літургію на подіумі відслужив владика Василь (Івасюк), єпарх Коломийський УГКЦ спільно з багатьма священиками єпархії  та з участю великої кількості вірних. Після Богослужіння адміністратор Малої базиліки Зарваницької Матері Божої о. м. Дмитро Квич від імені митрополита Василія (Семенюка) теплими словами привітав духовенство та усіх вірних Коломийської єпархії, які так жертовно кожного року здійснюють піше паломництво до дому Пресвятої Богородиці у Зарваниці. Після цього у каплиці над джерелом відбулося освячення води та окроплення  усіх паломників.

Опісля архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) у Малій базиліці Зарваницької Матері Божої очолив Святу Літургію, спільно з гостями з Італії Монсіньором  Андреа Каньято, головою міграційного відділу в Болонії, отцем Пієро Джакоза, парохом церкви Святого Івана Хрестителя і Святого Андрія в м. Савона та священиками нашої архиєпархії.

У часі Богослужіння митрополит уділив дияконські свячення двом випускникам Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого піддияконам Віталію Чижевському та Петру Мельничуку. По завершенні Літургії архиєпископ Василій подякував іноземним гостям за співпрацю та опіку над нашими емігрантами в Італії.

прес-служба Марійського духовного центру

фото Андрія Волянюка

Вам може також сподобатися