Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Чисельні групи паломників прямують на Загальнонаціональну прощу до Зарваниці

0 перегляди

Тисячі паломників з різних куточків України прямують до Зарваниці, щоб 13-14 липня взяти участь у наймасштабнішій події року – Загальнонаціональній прощі, яка приурочена 30-літтю виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля та молитві за мир в Україні. Сьогодні до Зарваниці вже прибули близько 40 паломників із м. Ходорів Львівської області, які за 4 дні подолали 125 кілометрів шляху.

9 липня у піше паломництво до Зарваниці вирушили близько 150 прочан з м. Хмельницький. Благословив вірних архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). Процесійну ходу очолюють священики Хмельницького деканату, Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ. Чимало паломників долучаються до колони прочан протягом  п’яти днів пішої ходи. Також 7 священиків та близько 50 вірних вирушили на прощу до Зарваниці з м. Кам’янць-Подільського.

12 липня найчисельніша колона з прочанами вирушила від Архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці м. Тернопіль. Більше тисячі молодих людей протягом двох днів подолають близько 55 кілометрів, аби випросити у Зарваницької Богородиці миру та кращої долі для України. Духовний супровід під час пішої прощі здійснює голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Орест Павліський та священики з парафій Тернопіля.  Традиційно паломництво розпочалося з благословення, яке уділив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк).

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися