Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Завершилася проща працівників Тернопільської облспоживспілки та кредитної спілки «Вигода»

0 перегляди

Близько тисячі працівників Тернопільської обласної спілки споживчих товариств та працівників кредитної спілки «Вигода» взяли участь у ХVI професійній прощі до Марійському духовному центрі «Зарваниця», яка відбулася 6 липня, з нагоди Міжнародного Дня Кооперативів.

Розпочалося паломництво процесійною ходою до Малої базиліки Зарваницької Матері Божої. Відтак усі прочани взяли участь в Божественній Літургії, яку відслужили адміністратор Малої базиліки о. м. Дмитро Квич та сотрудник парафії Всіх Святих Українського Народу м. Стрий о. Тарас Пиріг, який разом з вірними прибув у цей день на прощу до відпустового місця.

Роздумуючи над значенням празника Співстраждання Пресвятій Богородиці, який наша Церква відзначає сьогодні, о. Дмитро наголосив, що Марія завжди старалась  бути непомітною, у тіні, і завжди робила усе, щоб кожному  було добре. «У цей день  ми виражаємо співчуття Пресвятій Богородиці. Її серце глибоко зранене не лише стражданнями Сина, але й стражданнями цілого світу. Марія дає приклад і вчить нас важливої речі – завжди казати Богові: «Так». Не лише тоді коли Ісуса хвалять, за велику мудрість, якої Він навчає, або коли він робить чуда. Але тоді, коли його переслідують, зневажають, коли Його засудять, і коли Він помре на хресті» – зазначає отець.

Після Богослужіння о. Дмитро щиро привітав голову Тернопільської облспоживспілки  п. Михайла Лазара, голову кредитної спілки «Вигода» п. Петра Маковського  та усіх працівників, які так чисельно прибули на прощу.Опісля відбулося водосвяття та панахида за героями, які віддали життя за кращу долю України.  Також паломники молитовно пройшли Хресною дорогою. Завершилася проща спільною молитвою в унікальному комплексі «Український Єрусалим».

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися