Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Тисячі вірних Івано-Франківської архиєпархії прибули на прощу

0 перегляди

У неділю, 19 травня, в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася щорічна проща вірних та духовенства Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ. Очолив паломництво архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин). Кілька тисяч прочан з Прикарпаття зібрались у цей день для спільної молитви у відпустовому місці.

Традиційно паломництво розпочалося з Архиєрейської Божественної Літургії на подіумі перед Собором, яку очолив  митрополит Володимир у співслужінні багатьох священиків Івано-Франківської архиєпархії.  У часі проповіді митрополит роздумував над сьогоднішнім Євангелієм, історією про розслабленого біля Овечої купелі. На завершення  наголосив, що «великим щастям для українців  є, у цей нелегкий час, мати біля себе готову до помочі Небесну Опікунку – Пресвяту Богородицю».

Від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) духовенство та паломників Івано-Франківської митрополії  щиро привітав ректор Тернопільської духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого о. Іван Римар та подякував за чисельну присутність і хорошу організацію прощі.

Приступивши до Святих Тайн Покаяння та Пресвятої Євхаристії, усі прочани мали змогу отримати повний відпуст.  Після Богослужіння митрополит Володимир разом зі священиками освятили воду та окропили нею усіх вірних. Також паломники мали нагоду відвідати та молитися в унікальному комплексі копій споруд Святої землі  – «Українському Єрусалимі».

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися