Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Урочисте закриття Всеукраїнського турніру юних філософів та релігієзнавців

0 перегляди

Офіційне завершення фінального етапу V Всеукраїнського турніру юних філософів та релігієзнавців відбулося 16 травня у соборі Зарваницької Матері Божої. Чотирьохденне змагання зібрало  у Марійському духовного центрі «Зарваниця»  п’ятнадцять команд-учасників з усієї України.

Програма турніру забезпечила можливість не лише показати свої знання, але і збагатитись духовно та весело провести час. Для юних учасників студенти Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого організували цікавий квест та банси, а вихованки колегіуму для дівчат «Знамення» провели Хресну дорогу «Пам’ять за загиблих героїв України».  Круглий стіл для членів журі, оргкомітету та керівників команд організувала Комісія у справах освіти і виховання УГКЦ.

Урочисте закриття турніру розпочалося подячним Молебнем до Пресвятої Богородиці, який відслужив голова Комісії у справах освіти і виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Микола Медюх.  Звернувшись до присутніх, отець підкреслив важливість життя згідно з Божими чеснотами, а особливо чеснотою Любові.

Заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації  п. Ганна Зварич наголосила, що важливо кожному є зберегти свою українську християнську ідентичність та побажала всім учасникам пронести крізь життя та оберігати те добро, яке вони здобули у Зарваниці.

Представник Міністерства освіти і науки України п. Раїса Євтушенко подякувала усім співорганізаторам та спонсорам Всеукраїнського турніру: Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання, Управлінню освіти і науки Тернопільської ОДА,  обласному інституту  післядипломної освіти та Марійському духовному центру «Зарваниця». Також вона підкреслила велике значення того, що закриття турніру відбувається у такому величному і прекрасному храмі.

На завершення відбулося нагородження переможців, ними стали команди: «Слобожани» м. Харків, «Акме» м. Київ, «Олімп» Рівненська область та «Агапе» м. Харків. З позитивними емоціями, духовним піднесенням та хорошими враженнями провертаються додому учасники турніру.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися