Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Представники ЛАДС ділилися досвідом із членами кооперативу «Андрей»

0 перегляди

Митрополит Андрей Шептицький був добрим пастирем  для своїх вірних. Він дбав про надійне фінансове забезпечення українців, яке є важливою складовою для піднесення духовності нації. Вирішення проблеми низького рівня життя людей митрополит вбачав у створенні кооперативів – об’єднання у спільноти для ведення господарської та іншої діяльності. Андрей Шептицький казав: «На кооперації в переважній частині спирається добробут народу. Через кооперацію, через організацію, через скупчування наших сил, через порядок і єдність ми вдесятеро множимо наші економічні сили, наш добуток».

Ще в грудні 2018 року з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка)  у с. Вишнівчик почав діяти сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Андрей», створений при Марійському духовному центрі.

28 березня у конференц-залі МДЦ «Зарваниця» відбулася зустріч членів кооперативу «Андрей» з представниками Львівської аграрної дорадчої служби. Організував зустріч ректор Марійського духовного центру о. м. Володимир Фірман. Діяльність цієї служби спрямована на допомогу у вирішенні труднощів, які виникають перед фермерами у процесі створення кооперативів. Цікавою інформацією, щодо роботи кооперативів, ділилися президент Львівської дорадчої служби п. Іван Паньків та працівники ЛАДС  п. Михайло Вишньовський, п. Віталій Степанович, п. Микола Шпек.

Спікери розповіли членам кооперативу про плюси ведення спільної господарської діяльності, історію розвитку кооперативного руху в Україні, а також значення таких об’єднань за кордоном. Ознайомили із сучасними методами господарювання, дали практичні поради догляду за коровами, а також ділилися історіями успішних кооперативів у Львівській та Івано-Франківській областях.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися