Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Тисячі прочан прибули до Зарваниці на Свято Богоявлення

0 перегляди

Кілька тисяч паломників взяли участь у Богослужіннях, які 19 січня, на свято Богоявлення Господнього та Хрещення Ісуса Христа, відбувалися у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Святкову Божественну Літургію у церкві Пресвятої Євхаристії очолив о. м. Дмитро Квич разом з о. м. Володимиром Фірманом та сотрудниками МДЦ Зарваниця.

По завершенні  Богослужіння всі паломники та парафіяни сіл Зарваниця та Вишнівчик процесійною ходою відправилися до купелі Святої Анни, де відбулося Велике освячення води. Після водосвяття священики окропили усіх присутніх освяченою йорданською водою.

Опісля отці, які служать в Марійському духовному центрі та Зарваницькому деканаті колядували, щедрували та грали на музичних інструментах, щоб подарувати усім присутнім радість та прославити Ісуса хрещеного в Йордані. Молодь з села Чернилів-Руський Тернопільського району  поставили для паломників святкове дійство – Вертеп. Також чимало вірних, незважаючи на холодну погоду, занурювались у купіль Святої Анни, щоб набратися благодаті та здоров’я на цілий рік.
Особлива духовна атмосфера панувала у Зарваниці в цей день, яка об’єднала усіх прочан у велику молитовну спільноту.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися