Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці ділилися досвідом соціального підприємництва

0 перегляди

Представники об’єднаних територіальних громад з Миколаївської, Житомирської та Хмельницької областей  взяли участь у семінарі, який відбувся 22 листопада у Марійського духовного центру «Зарваниця» з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка). Тема зустрічі: «Моделі надання соціальних послуг в ОТГ. Соціальне підприємництво». Організатором цього навчального візиту є Центр розвитку місцевого самоврядування, який ставить собі за мету допомогти громадам на центральному, регіональному та місцевому рівнях реалізувати реформу децентралізації та покращити надання адміністративних послуг.

Зустрів гостей адміністратор МДЦ Зарваниця о. Ігор Засійбіда, він ознайомив їх зі святинями Марійського духовного центру, «Українського Єрусалиму», провів спільну молитву за мир та спокій на нашій землі.

В часі зустрічі представники з інших областей заслухали спікерів голову Золотниківської ОТГ п. Данила Бугаю та ректора МДЦ Зарваниця о. м. Володимира Фірмана, який презентував соціальні підприємства, створені при Марійському духовному центрі та розповів про роль церкви у налагодженні партнерства між підприємцями та місцевою громадою. Учасники безпосередньо ознайомились з роботою  цих підприємств, відвідавши стоматологічний кабінет «Усмішка», цех з виробництва мінеральної води «Джерело Зарваниці», фермерське господарство «Зарваниця АГРО», цех з  виробництва вареників та напівфабрикатів.  Також члени громад оглянули об’єкти, яким надано допомогу завдяки роботі соціальних підприємств.

Ця зустріч продемонструвала, що соціальне підприємництво є дієвим способом вирішення гострих проблем, які виникають у теперішньому суспільстві. Підприємства, які діють при Марійському духовному центрі , є добрим прикладом соціального служіння і завжди готові ділитися цим досвідом з усіма, хто дбає про добробут громади та усього народу.

До слова, установа «Центр розвитку місцевого самоврядування» створена 13 жовтня 2016 року за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею і Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації.

прес-служба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися