Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Проща працівників дорожніх господарств відбулася у Зарваниці

0 перегляди

21 жовтня у Марійському духовному центрі Зарваниця відбулась професійна проща працівників дорожніх господарств Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей. Цьогоріч це останнє заплановане професійне паломництво до святого місця. Також у цей день Зарваниця зустрічала паломників зі сходу України, з м. Харкова  та м. Кремінна  Луганської області, яких супроводжував о. Онуфрій Репецький, ЧСВВ. Крім цього до святині прибули прочани з м. Київ, члени спільноти «Покоління Любомира»  разом з о. Ярославом Лукавенком, духівником спільноти.

Розпочалася проща зі спільної молитви у соборі Зарваницької Матері Божої.  Урочисту Божественну Літургію очолив адміністратор собору о. м. Дмитро Квич.
«Вміння слухати Слово Боже є найбільшим мистецтвом віруючої людини, для певного формування цілого життя. Коли ми слухаємо, то створюємо особливу фундаментальність цілого християнського життя», – зазначив під час проповіді о. Дмитро, пояснюючи сьогоднішнє Євангеліє, та вказав, що кожен повинен запитати себе, яке у нього серце, який ґрунт наповнює його «чи пилюка придорожня, чи каміння, яке заросло терням, чи можливо ми впускаємо у серце птахів пустомовства, образи, гніву».

На завершення отець наголосив, що «Слово Боже є дуже важливим для храму нашого тіла, щоб ми гідно приймали святу Тайну Євхаристії для спасіння, прямуючи до святості».

Після Богослужіння о. Дмитро теплими словами привітав усіх прочан та учасників професійної прощі, а також вручив ікони Зарваницької Богородиці начальнику Тернопільського облавтодору п. Володимиру Шашкіну, заступнику начальника Служби автомобільних доріг п. Володимиру Хімію, голові спілки працівників дорожнього господарства п. Петру Табаці та керівникам груп дорожніх господарств Івано-Франківської та Львівської областей. На завершення отець подякував за чудовий спів хору з прокатедрального собору св. Миколая м. Рівне та їх керівнику п. Лілії Сверлюк.

Відтак традиційно  відбулося освячення води, панахида за героями, які загинули у боротьбі за незалежність України. Паломники молилися на Хресній дорозі та в Українському Єрусалимі, відвідували інші святині МДЦ Зарваниця.

 прес-служба Марійського духовного ценру

Вам може також сподобатися