Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці відбувся V Всеукраїнський іконописно-живописний пленер

0 перегляди

У неділю, 7 жовтня, в Марійському духовному центрі Зарваниця завершився п’ятий Всеукраїнський іконописно-живописний пленер під назвою «Вікно у небо. Зарваниця – 2018». У Соборі Зарваницької Матері Божої відбулася урочиста Божественна Літургія, яку очолив адміністратор Собору о. м. Дмитро Квич. Співслужив йому сотрудник Катедрального собору Верховних Апостолів Петра і Павла м. Чортків о. Роман Гарасимів у супроводі хору цього ж храму під керівництвом регента п. Івана Кікіса.

Після Богослужіння о. Дмитро здійснив чин освячення ікон та живописних полотен. Він також від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка склав щиру подяку митцям за жертовну працю і служіння, яке вони впродовж двох тижнів здійснювали у святому місці та вручив подячні грамоти.

«Кожен художник відтворює свій внутрішній світ на полотні, щоб ми з вами змогли побачити і відчути цей світ через його творчість. Перебуваючи у Зарваниці, учасники пленеру кожного дня, перш ніж приступити до мистецької праці, брали участь у Святій Літургії, приймали Святу Тайну Євхаристії, дбаючи про стан своєї душі. А особливо іконописці, які є людьми щирої молитви, щоб через написані ними ікони, інші могли збагатитися духовно і прославляти Бога» – підкреслив  о. Дмитро.

Нагадуємо, що головною метою такого заходу є відкриття у майбутньому виставкового центру, про який мріяв Митрополит Андрей Шептицький. На даний час у будівлі адміністрації буде відкрито галерею, де розмістяться усі витвори мистецтва, над якими працювали митці.

прес-служба Марійського духовного центру

світлини Романа Романюка

Вам може також сподобатися