Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці відбулася Перша Всеукраїнська проща пасічників

0 перегляди

30 вересня у Марійському духовному центрі Зарваниця відбулася Перша Всеукраїнська проща пасічників, яку з ініціативи п. Юрія Березовського, голови громадського об`єднання «Спілки пасічників Тернопільщини» організувала Комісія у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Участь у паломництві взяли члени Всеукраїнського громадського об`єднання «Спілки пасічників України»  на чолі з головою п. Володимиром Стретовичем. Прибули пасічники з різних областей нашої держави, а саме Тернопільщини, Прикарпаття, Буковини, Закарпаття, Рівненщини та Волині.

Розпочалося проща з Архиєрейської Божественної Літургії, яку у Соборі Зарваницької Матері Божої очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк.

«Сьогодні, дорогі, Ісус запрошує нас пошукати пріоритети, пошукати, що є у нашому житті є найбільш важливим, до чого ми повинні стриміти, щоби зреалізувати своє життя, щоби чутися сповнененими, щасливими людьми. Він запрошує спасти свою душу, яка є найбільшою цінністю людини», – звернувся до вірних владика Теодор та навів приклад бджілки «яка має один єдиний пріоритет, шукати те, що є найважливішим у житті».

Після Богослужіння відбулося освячення та Панахида за героями, віддали свої життя за незалежність України. На завершення паломникам відвідали всі святинями Марійського духовного центру.

прес-служба Марійського духовного центру

світлини Романа Романюка

Вам може також сподобатися