Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ
IMG 7743

У Зарваниці завершилося Х Всеукраїнське військове паломництво

1 перегляди

23 вересня у Марійському духовному центрі Зарваниця  завершилася Х ювілейна Всеукраїнська проща військових, участь у якій взяли військовослужбовці з цілої України, члени їх родин, учасники бойових дій у зоні АТО та ООС, ветерани війни, військові медики, родини загиблих героїв, курсанти та ліцеїсти військово-навчальних закладів, представники громадських ветеранських та молодіжних патріотичних організацій та усі, кого в той чи інший спосіб торкнулася війна на сході України.

Так само цього дня до відпустового місця чисельно прибули прочани із Сокальсько-Жовківської єпархії, а також з Теребовлянського та Микулинецького деканатів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Кілька тисяч паломників взяли участь у Архиєрейській Святій Літургії, яку очолив керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун та єпископ-помічник Петро Лоза у співслужінні чисельного духовенства. Спільною молитвою присутні дякували Господеві за усі дари, які він надсилає, а особливо за дар віри.

IMG 7743

«Сьогодні Господь дає нам унікальну можливість, щоби ми перебуваючи у вірі, з витривалістю могли докладати зусиль, щоб сталося нам так як бажаємо», – звернувся до паломників владика Михаїл під час проповіді – «З цього священного місця має прийти мир, і нехай кожен у своєму серці посіє віру. Хай з цього місця, з цього євангельського слова вродить Божа благодать, щоб ми усі разом могли об’єднатися у нашій вірі не лише хвилево, але тривало – на ціле життя. Щоб ми могли святкувати присутність Бога і нашу віру в Нього, віру у перемогу життя. Ми сьогодні заносимо Пресвятій Богородиці наші надії, очікування, щоб Вона своїм чудесним служінням проявила до своїх дітей велику милість».

Після Богослужіння адміністратор собору Зарваницької Матері Божої о. м. Дмитро Квич від імені архиєпископа і митрополита Василія Семенюка подякував усім паломникам, які чисельно прибули просити заступництва Зарваницької Богородиці, а також теплими словами привітав владику Михаїла Колтуна з ювілеєм, 25-річницею єпископських свячень.

Опісля відбулося нагородження військовослужбовців відзнаками та урочисте закриття паломництва. На завершення у каплиці св. Юрія Переможця молилися панахиду за душі героїв, які віддали життя за незалежність і цілісність України.

IMG 7688

прес-служба Марійського духовного центру

світлини Ярослава Фалюша

Вам може також сподобатися