Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ
IMG 7312

У Зарваниці розпочалася Х Всеукраїнська проща військових

0 перегляди

22 вересня у Марійському духовному центрі Зарваниця розпочалося Х Всеукраїнське ювілейне паломництво військовослужбовців, темою якого стало гасло «Дякую Богу, якому служу!» (2 Тим. 1, 3). Цього року на прощу  до відпустового місця прибуло кілька тисяч офіцерів, курсантів, військовослужбовців строкової служби та служби за контрактом, бійців АТО та операції об’єднаних сил, учасники бойових дій різних періодів, їхні родини, представники ветеранських громадських організацій, волонтери та усі, кого торкнулася війна на сході України.

Розпочалася проща з подячного Молебню перед Чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої, після чого усі паломники урочистою ходою відправилися до скульптури Матері Божої на площі перед  Собором. Тут  владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту ПК УГКЦ у справах душпастирства силових структур України спільно з єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівським Теодором Мартинюком та єпископом-помічником Сокальсько-Жовківським Петром Лозою здійснили урочисте відкриття військового паломництва.

IMG 7312

«Сьогодні ми зібрані тут, щоби почерпнути духовної сили, щоби ми могли рухатися вперед, довіряти собі, беручи ті цінності, за якими стоїть Бог, за якими Пресвята Богородиця дає запевнення нам у помочі, – звернувся до паломників головний капелан УГКЦ, владика Михаїл. – Ми співаємо, говоримо, свідчимо, що у «єдності сила народу», але це ми свою єдність подаймо! І побачимо, що саме Господь є у тій нашій дії, яка спрямована для служіння ближньому та своєму народові».

Від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка сердечні вітання усім присутнім склав владика Теодор та побажав: «Нехай кожна хвилина, проведена тут, кожен крок по цій святій Зарваницькій землі буде для вас благословенням, здобуттям сили, надії та оптимізму у непростій боротьбі. Нехай це Десяте ювілейне паломництво стане однією великою вдячністю від усієї військової родини нашому Творцеві».

Продовж першого дня паломництва  вірні мають змогу відновити хресні та подружні обіти, молитися на Хресній дорозі та в “Українському Єрусалимі” – копії споруд зі Святої Землі.

IMG 7374

прес-служба Марійського духовного центру

світлини Ярослава Фалюша

Вам може також сподобатися