Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Табір у Зарваниці об’єднав дітей з усієї України

5 перегляди

Впродовж 13 – 18 серпня, з ініціативи та благословення архиєпископа та митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка, у Марійському духовному центрі Зарваниця проходить християнський табір «Веселі канікули з Богом». Участь у таборі «Україна єдина», який вже п’ятий рік поспіль об’єднує дітей з усієї України, беруть близько 130 дітей віком від 10 до 17 років. Це діти-сироти та з малозабезпечених сімей, діти переселенців та із зони АТО, а також діти з місійних терен України. «Веселі канікули з Богом» – це унікальний метод формації, який полягає у навчанні християнської Істини шляхом ігор та забав, а найголовніше помітним є духовний ріст маленьких учасників, які не вперше беруть учать у таборі.

Проводять цей унікальний табір студенти та випускники Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого разом з командою аніматорів, які пройшли вишкіл у Школі Християнського Аніматора та є активними учасниками спільноти «Анімотор».  Важливо, що працюють усі аніматори на волонтерських засадах та завдяки плідній роботі зуміли створити атмосферу розуміння і взаємодопомоги.

Проходить табір під гаслом «Face in Book» («Обличчя в Книзі») за програмою розробленою творчою групою «Анімотор» під керівництвом о. Романа Демуша та пристосованою безпосередньо самими аніматорами до цілодобового табору у Зарваниці. Поштовхом до вибору такого тематичного спрямування є проголошення Всеукраїнською радою Церков та релігійних організацій 2018 рік Роком Біблії. «Face in Book» означає знайти себе, побачити своє обличчя у головній книзі – Біблії, яка є основою християнського життя. Кожного дня всі заходи у таборі розкривають окрему біблійну дійсність (мудрість, надія, справедливість і т.д.), а всі учасники є покликані побачити і пережити її у собі. Кульмінаційним моментом дня є Божественна Літургія. Також особливим для дітей є обговорення вкінці дня. Увечері кожна команда, яка має свою Facebook сторінку,  робить пост – підсумок дня, у якому підкреслює ті  моменти, які найбільше вразили. На завершення табір «Україна Єдина» відвідає митрополит Василій, щоб поспілкувкатися з його учасниками. Також діти візьмуть участь в Архиєрейській Літургії.

Проведення табору у Зарваниці є можливим завдяки сприянню та допомозі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та Марійського духовного центру, які надають приміщення та виділяють кошти на проведення цього унікального табору. У святому місці діти можуть особливо відчути Божу благодать, яка щедро виливається на них через Чудотворну ікону Матері Божої та святу воду із цілющого джерела.

повідомив бр. Святослав Титуляк


Актуальні новини Марійського духовного центру Зарваниця читайте на сторінці https://www.facebook.com/zarvanytsya. Приєднуйтеся


Вам може також сподобатися