Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ
IMG 3257

Папа Римський Франциск благословив корони для ікони Зарваницької Матері Божої

3 перегляди

15 жовтня у Ватикані Святіший Отець Франциск, Папа Римський, благословив корони для чудотворної ікони Матері Божої Зарваницької, яка перебуває у Соборі Марійського духовного центру Зарваниця.

Під час урочистої Літургії на плоші святого Петра Понтифік молився перед іконою, так вона стала доступна для публічного почитання вірними з цілого світу. Варто зазначити, коронація оригіналу Чудотворної Зарваницької ікони, яка знаходиться у парафіяльній церкві, відбулася рівно 150 років тому, і тоді це дійство звершив Святіший Отець Пій IX.

IMG 3257

Супроводжували ікону з благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка офіційна делегація у такому складі: митрофорний протоієрей Володимир Фірман, ректор Марійського духовного центру «Зарваниця», протоієрей Марко Семеген, голова товариства «Свята Софія», протоієрей Роман Дутчак, судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, протоієрей Іван Кулик, настоятель парафія Сергія і Вакха у Римі, ієрей Любомир Зозуляк, настоятель храму Перенесення мощей св. отця Миколая у Тернополі. Також делегація подарувала спеціально виготовлений столик під образ Нерукотворного Спаса в знак вдячності за можливість тернополянам діткнутися святині.

IMG 3120

IMG 3251

Ікона перебуватиме певний час у храмі Святої Софії, храмі св. Сергія і Вакхи Рима та окремих парафіях Італії, а відтак у січні 2018 року її буде доставлено в Україну.

До цього копію Зарваницької Ікони, що вже прославилася чудами, протягом кількох місяців відновлювали у Червонограді. В 1922 році її написав знаний у наших краях митець Петро Холодний. За радянської влади, у часи підпілля УГКЦ, її підпільно зберігали у приватному помешканні с. Зарваниця. За ці роки святиня дуже зруйнувалась. Тож після цьогорічної  Всеукраїнської прощі ікону Матері Божої Зарваницької відреставрували.

IMG 3250

IMG 3108

IMG 3113

Вам може також сподобатися